Începând cu data de 1 octombrie 2021, Federația Filantropia în parteneriat cu Asociația Alternative Sociale, Iași, România și CBNRM Networking, Norvegia, implementează proiectul CRESC – Capacitate, Responsabilitate, Eficiență, Sustenabilitate și Calitate prin dezvoltare organizațională (RO2020/ACF_A11_DC_03).

Proiectul răspunde nevoilor de eficientizare, de creștere a sustenabilității și impactului în comunitate, în acord cu viziunea și misiunea asumate, ale unui nr. de 5 ONG-uri membre ale Federației Filantropia, precum și ale Federației însăși, ca structura de sprijin.

În urma centralizării și analizei datelor, au fost selectate pentru includerea ca grup țintă în prezentul proiect următoarele 5 ONG-uri:

Asociația Creștină de Caritate si Ajutor „Ovidenia Bacău 2005”;

Asociația Filantropia Ortodoxa Huși;

Asociația Centrul Diaconal „Casa Creștină Târgoviște”;

Asociația „Filantropia Porolissum” Sălaj;

Asociația „Filantropia Maramureșeană”.

În anul 2022 Asociația „Filantropia Maramureșeană” a început un proces de dezvoltare organizațională în calitate de membru al grupului țintă al Proiectul CRESC – Capacitate, Responsabilitate, Eficiență, Sustenabilitate și Calitate prin dezvoltare organizațională, proiect al Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

În cadrul acestui proiect, asociația noastră a primit consultanță în vederea dezvoltării organizaționale, trecând printr-un proces de evaluare și rezultând un plan de dezvoltare organizațională personalizat. Acest plan vizează ariile de dezvoltare precum guvernanță, management organizațional, resurse umane, resurse financiare, servicii și comunicare externă.

Totodată, voluntari ai asociației au beneficiat de cursuri de formare în cadrul proiectului, ca de pildă manager în servicii sociale, managementul resurselor umane, specialist fundraising sau relații publice și comunicare.