Campania „Construiește o casă, zidește suflete” a luat viață începând cu anul 2018, ca obiectiv al Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, și a fost impus ca o necesitate de a interveni în sprijinul persoanelor ori familiilor aflate în situații critice cauzate de catastrofe naturale (inundații, incendii etc.), ori pentru familii cu mulți copii, afectate de sărăcie și lipsite de resurse.

În cadrul Campaniei se propune construirea a cel puțin unei case, prin implicarea și contribuția fiecărui protopopiat (în număr de opt) din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și a Asociației „Filantropia Maramureșeană”, care începând cu anul 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, și-a asumat această campanie, implicându-se în construirea a 5 case pentru 5 cazuri sociale, afectate de inundații.

Pentru desfășurarea în bune condiții și în mod unitar a proiectelor sociale accesate în cadrul acestui program, s-a instituit un ghid de bune practici.

Așadar, până în anul 2022, în luna octombrie când cele 5 case au fost predate beneficiarilor, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului s-a îngrijit de construirea noilor locuințe prin intermediul Asociației „Filantropia Maramureșeană”.

Trebuie menționat faptul că în acest demers s-au alăturat credincioși de bine făcători, amintind aici pe domnii Paul Coziuc, Mircea Lețiu, Iulian Doroftei, Florin Bura și Dumitru Păcurar , dar și de Asociația „Dăruim și ne dăruim” din Sighetu Marmației, condusă de părintele Dan Sidău.

Anul acesta, ne propunem construirea unei case pentru o familie cu 7 copii din Municipiul Baia Mare. Această familie de buni creștini locuiește într-un apartament neîncăpător pentru nevoile celor 7 copii.

Dacă dorești să te implici poți face o donație în următoarele conturi ale Asociației Filantropia Maramureșeană:

RO27BTRLRONCRTO441357901 – RON

RO74BTRLEURCRT0441357901 – EURO

RO78BTRLUSDCRT0441357901 – DOLARI

Deschise la Banca Transilvania

Sau PayPal

https://paypal.me/FILANTROPMM?country.x=RO&locale.x=ro_RO